Even voorstellen onze nieuwste ambassadeur: Renske van Beek, Paralympisch snowboardster en boardsports liefhebber.

Als jong meisje was Renske altijd al gefascineerd door board sporten. Skaten deed ze een beetje en ze had al wel eens gesurft maar verliefd, dat werd ze op het snowboarden. Een halfzijdige verlamming zorgde er voor dat ze haar benen niet meer goed kon controleren. Dit zorgde voor de overstap van ski’s op snowboard, waarna ze niet meer van de pistes af te halen was. 19 jaar later is ze professioneel snowboardster en kwalificeerde ze zich zelf voor de Paralympische spelen in Pyeongchang!
Zoals ze zelf zegt was dat: “Een geweldige ervaring. (Board)Sport is mijn ding en ik probeer als sporter en ambassadeur van 24/7Waves mensen te motiveren om te (gaan) sporten!”

Oke Renske, misschien een moeilijke vraag maar: poedersneeuw of een goeie barrel?
“Op dit moment is dat verse poedersneeuw. Als er veel is gevallen en het lukt om tijdens mijn run echt dat gevoel van zweven over de sneeuw te pakken te krijgen en in de flow te komen, is dat het lekkerste gevoel wat er is! Ik voel me dan zo stoked en vrij op mijn board. Ik kan dan even alles! Tot nu toe heb ik nog geen barrel gesurft, maar dat staat zeker op mijn to do list. Ik denk namelijk dat ik daar precies zo’n gevoel van krijg zoals in de poedersneeuw.”

Renske begon nadat ze, door een herseninfarct op haar tiende, verlamd raakte, met surfen maar dit was altijd een lastige voor haar. Het lukte nooit om te staan omdat ze tegen de beperking van haar arm aanliep. Maar gelukkig heeft ze de handdoek nooit in de ring gegooid en haalt ze tegenwoordig meer plezier uit de sport.

Net als alle top sporters, moet ook Renske trainen om de beste resultaten te halen. Nieuwgierig als we zijn vroegen we haar hier dan ook naar. In de zomer blijkt haar trainingsprogramma te bestaan uit voornamelijk kracht en conditie training op Papendal (het olympische trainingscentrum). Maar het buitenspelen blijft even belangrijk en ze is dan ook veel aan het skaten, surfen, mountainbiken en klimmen. Een echte ‘extreme sports’ liefhebber dus. Straks in oktober, wanneer het winterseizoen weer begint, zal ze weer richting de Alpen vertrekken om te trainen voor de eerste wedstrijden in november.

Als ambassadrice van 24/7Waves zijn we natuurlijk wel nieuwsgierig: hoe zie jij surfen in de Surfpoel voor je?
“Het surfen in de Surfpoel lijkt me een hele goeie training. Door de kunstmatige golf kun je veel goede golfen pakken en maak je je training een stuk effectiever. Je hoeft dan niet de hele tijd door de branding te peddelen en je kan je beter focussen op de techniek van het surfen. Daarnaast denk ik dat je veel kan leren van de goeie surfers om je heen. Na het surfen chillen en napraten en ondertussen naar andere surfers kijken is iets wat niet onderschat moet worden. Het lijkt me een mooie aanwinst voor sportstad Den Haag. Er lijkt me ook geen ontkomen aan dat de Surfpoel ‘the place to be’ wordt als er geen of slechte golfen zijn!”